Warning: The magic method LA_IconManager::__wakeup() must have public visibility in /customers/0/2/8/chrillenilsson.com/httpd.www/wp-content/plugins/superfly-menu/includes/vendor/looks_awesome/icon_manager/IconManager.php on line 730 IT IS DO OR DIE! - CHRISTIAN NILSSON

Inatt finns det egentligen inga ursäkter om man förlorar.
Det här är kvällen då kanske ligans sämsta lag kommer på besök, nämligen Washington Wizards. Ett lag som är söndertrasat av skador och nerskjutna i skorna gällande självförtroende.
Men å andra sidan så har inte Detroit allt för mycket av den sistnämnda varan heller. Så vem drar det längsta strået?

Washington kommer till Auburn Hills med 23 spelade matcher där man vunnit enbart tre av dessa. Bara en sån sak är ju i det närmaste skrattretande då en del före säsongen pratade om ett slutspelslag gällande trollkarlarna från huvudstaden. Visst kan man skylla på att storstjärnan nummer i laget, John Wall är skadad, men man har ändå hyfsade lirare förutom honom, och då menar jag framför allt Néne, men inte ens han orkar bära laget på sina axlar.

En snabb titt på dagens Washington skvallrar om idel medelmåttor.

craw2Jordan Crawford är förvisso en helt okej shooting guard, men inget man bygger ett lag kring. Men med tanke på alla skador och brist på alternativ i offensiven har han helt plötsligt blivit lagets go-to-guy, och det är inga goda nyheter. Nu verkar det även som om deras lovande rookie Bradley Beal saknas ikväll och det är självklart ett stort avbräck. Men en snabb titt på Crawfords statistik skvallrar om att han tar riktigt dåliga skott, eller vad sägs om en skottprocent på 39%? Detta är inte okej på något sätt, men finns det inga andra i laget som kan skapa sina egna skott så får Crawford försöka lösa det på egen hand.

Shaun Livingston startade förra matchen och vad han gör i en startuppställning i ett NBA-lag låter jag någon annan svara på, för jag kan inte fatta det.

Samma sak kan man säga om Earl Barron och Martell Webster. Helt ärligt. Detta är ju ett hopskrap av spelare som inte får tid eller plats någon annanstans. Visst kan dessa spelare ha en eller annan match när man levererar, men det är inte NBA-klass på dem i långa loppet.

emekI mitten har vi Emeka Okafor och visst.. I försvar är han över medel, men jag personligen har aldrig riktigt förstått varför den gubben gick så högt i draften som han gick. Nummer 2 liksom? Nu ska det sägas att den draftklassen 2004 var inte den starkaste, men nog kunde man hittat någon bättre efter Dwight Howard som gick som nummer 1. (Loul Deng, Andre Iguodala, Kevin Martin eller Al Jefferson t.ex.). En annan kul sak är att just Shaun Livingston valdes som nummer 4 i samma draft.

På tal om talang så kan vi kika på när respektive startspelare blev vald och se hur väl de utvecklades:

Jordan Crawford: Nummer 27, år 2010

Shaun Livingston: Nummer 4, år 2004

Martell Webster: Nummer 6, år 2005

Earl Barron: Aldrig draftad

Emeka Okafor: Nummer 2, år 2004

Som man snabbt kan konstatera så borde det här laget kunna leverera mycket bättre med tanke på deras talang, men vi ser ju hur bra det går.

nene2

Från bänken kommer Néne som är lagets andra alternativ i offensiven, men även han har gått upp och ner och är betänkligt mindre mobil efter alla skador han dragit på sig, men trots detta ett hot och väldigt duktig. Fast om vi ska vara helt ärliga så är inte 12,7 poäng något extra mycket att hurra för. Dock ska vi se upp med honom!

 

DETROIT PISTONS DÅ?

Vad kan Pistons erbjuda och vad ska man göra för att bryta den här hemska trenden?

För det första ska man förbereda sig på ett tomt Auburn Hills. En fredag, mot ett bottenlag med sex raka torsk i bagaget… Då talar inte mycket för att siffran kommer upp i femsiffrigt. Mot ett showlag som Clippers hade man dryga 13 000 på läktaren, men når man 9500 ikväll är det bara bonus.

Förra matchen mötte man ett Toronto som egentligen är på samma nivå som Pistons, men Raptors hade ett bättre momentum och vann hyfsat enkelt.

greg-monroe-driveLjuspunkter från den matchen var att Greg Monroe var magisk. 35 poäng och 10 returer är inget annat är grymt. Det stora problemet var att ingen annan i laget kom upp i någon som helst standard. Stuckey sänkte 13 pinnar, men vad hjälper det? Laget sköt 41% från golvet, 25% från tre och 60% från straffkastlinjen.

Det kan man såklart inte göra igen, men man vet ju aldrig.

Det jag vill se ikväll, och gör jag inte det så kommer jag att sälla mig till skaran som vill att Coach Frank lämnar över till någon annan:

 

– Jag vill se Drummond matchas med Monroe. 23+ minuter på Drummond och Monroes vanliga minuter.

– Jag vill se en tokigt aggressiv Stuckey gå på korgen i alla lägen och sätta press på Washingtons usla försvar.

– Jag vill se minst åtta assist från BK7, en pointguard som fördelar bollar först, och skjuter som andra alternativ.

– Jag vill se Jerebko få minst 15 minuter, 15 skogstokiga minuter där han åker på minst en teknisk och två loose ball fouls när han försöker ta ett offensiva returer.

– Jag vill se Magette och Villanueva längst ner på bänken.

 

Där är min önskelista för nattens match, och får jag in minst fyra av dessa fem så kommer Pistons att vinna, och det ganska enkelt oxå.

Matchen visas på NBA League Pass med start klockan 01.30 svensk tid. Om någon vill så är mina dörrar i Göteborg och matchen visas på hemmabio och 60 tum.